Άβαταρ μέλους
sokinsilihok
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 29 Δεκ 2015, 10:16

Μαύρες βύνες. Mashing ή Steeping

18 Σεπ 2018, 10:03

και για να γίνω σαφής...
Οταν κανετε μια μπύρα που περιέχεις ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό μαύρων βυνών, τις βάζετε από την αρχή στο mashing ή στο τέλος για κάνα δεκάλεπτο.
Θεωρητικά η πρακτική αυτή εξυπηρετεί ωστε να μην αποσπάται μεγάλη ποσότητα στυφου/πικρου χαρακτήρα από τις καβουρδισμένες βύνες
Η καλύτερη μπύρα είναι η επόμενη

Άβαταρ μέλους
panzo
Homebrewer
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 03 Μάιος 2018, 10:35

Re: Μαύρες βύνες. Mashing ή Steeping

21 Σεπ 2018, 10:03

Εχω δοκιμάσει παλαιοτερα την μεθοδο του τελευταιου 10 λεπτου και ειχε βγει μια χαρα μπυρακλα!! Σε επομενη βρασια θα κανω add στο mashing να δουμε τα αποτελεσματα! Εκτος αν εχει αποτελεσματα καποιος συνφορουμιτης εδω μεσα να μας ενημερωσει!!

Επιστροφή σε “All Grain & Partial Mash”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες